Farsang története > JELMEZ témakörű ötletek, tippek ITT

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Farsang története > 7 weboldal. Kategória leírása: Farsang története: A farsang, vízkereszttől, hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak. Cikkek a farsangról.

Tipp

Farsang
http://farsang.wyw.hu/

Alakoskodás, Balázsjárás - Gergelyjárás, Bál, karnevál, Busójárás, Farsang, Farsang - Hírek, cikkek, Farsang - Utazás, Farsang külföldön, Farsangi ételek, Farsangi humor, Farsangi játékok, Farsangi népszokások, Farsangi versek, Hamvazószerda, Húshagyó ked

Farsang

jelmez.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Wikipédia - Farsang
http://hu.wikipedia.org/wiki/Farsang

A farsang vízkereszttől (január 6.; a római katolikus naptár szerint Epiphania Domini, azaz az Úr megjelenésének napja) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart. Elnevezése és a legrégebbi szokásadatok középkori német polgári hatásra vallanak, de vannak az Anjouk és Mátyás király udvarából itáliai hatásra utaló adatok is.

Wikipédia - Farsang
Farsangi versek
http://www.csaladinet.hu/hirek/gyerekorszag/gyerekirodalom_hangos_mesek/95/

Családinet.hu - Íme ajándékul néhány kedves vers farsang derekára.

Farsangi versek
Ünnep.eu - Farsang
http://www.unnep.eu/nepi-unnepek/farsang.html

A farsang a karácsonyi ünnepkör végén, vízkeresztkor (január 6.) indul és a húsvéti ünnepkor kezdetéig, hamvazószerdáig (változó időpont) tart. Farsangi dramatikus és alakoskodó játékok: jelmezekkel, maszkokkal előadott „szerepjátékok”, felvon

Ünnep.eu - Farsang
Farsang farka - Farsangi mulatság az óvodában
http://ovisvilag.blog.hu/2009/02/06/farsang_farka_farsangi_mulatsag_az_ovodaban

Farsangi készülődés az óvodában - Ovisvilág Végre eljön a nap, itt a farsang, kezdődik a mulatság! Reggel a szülők behozzák a jelmezeket, kellékeket és az ”utasításokat”, mit hogyan tűzzünk, csatoljunk. Emellett nagy tálcákon hozzák a fánkot, palacsintát, sós sütiket, szörpöket, gyümölcsöt. A csoportszobánkat feldíszítjük.

Farsang farka - Farsangi mulatság az óvodában
Farsangról
http://www.kardosjelmez.hu/legfrissebb/farsang.html

A farsang változó hosszúságú időszak, vízkereszt (január 6.) után kezdődik és hamvazó szerdáig tart, a nagyböjt első napjáig. Farsangkor van több pogány szokás is. Ilyen például a busójárás. Régebben fonók, bálok, táncmulatságok voltak a jellemzők ilyenko

Farsangról
Farsang klub
http://farsang.network.hu/

Farsangoljunk, mulassunk, öltözzünk be mindannyian fura szerkókba! Ez itt a mi hóbortos közösségünk, ahol te is írhatsz blogot, tölthetsz fel képet és videót!

Farsang klub
Wikipédia - Busójárás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bus%C3%B3j%C3%A1r%C3%A1s

A busójárás egy mohácsi sokác népszokás. Farsangkor a busók a hagyományoknak megfelelően öltöznek fel. A legnagyobb mulatság farsangvasárnap van. A "műsor" fő elemei: a partraszállás, melynek során a túlparti Kismohácsról eveznek át ladikokon a busók. Jelmezes busófelvonulás a Kóló térről a főtérre. Farsangi (télbúcsúztató) koporsó vízrebocsátása. Sötétedéskor az egybegyűltek elégetik a telet máglyagyújtással és a főtéren körtáncokat járnak.

Wikipédia - Busójárás
Hirdetések
Oldal leírása
jelmez.wyw.hu: Tévedés ha azt hisszük, hogy jelmezbe bújni, öltözni, csak farsangkor divat! A kisgyerekek egész évben szívesen hordják a kedvenc mesehősük jelmezét, melyet nagyszerűen felhasználhatuk, szülinapok, téma zsúrok szervezésekor. Gyűjteményünk ugyanakkor a felnőttek számára is hasznos oldalakkal szolgál: jelmez ötletek, jelmez varrás, kölcsönzők, jelmez webáruházak és boltok. Válogass a legnépszerűbb jelmezekkel kapcsolatos weboldalak között honlapunkon.
Gyűjteményünkben 146 válogatott jelmez témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 146 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 217558